Segmentmarketeer Zakelijk

Triodos Bank Nederland

Ben jij gedreven om de verwachtingen van onze zakelijke klanten te overtreffen? Heb jij een stevige visie op hoe wij duurzame ondernemers het beste uit zichzelf kunnen laten halen én aan ons kunnen binden? Ben jij in staat om jouw visie in concrete resultaten om te zetten? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe

Segmentmarketeer Zakelijk (32-40 uur)

Profile

Kom in actie:

 • Jij bent vanuit marketing dé verantwoordelijke voor het klantsegment zakelijk; dat zijn al onze zakelijke klanten, MKB-ondernemers die de wereld positief willen veranderen. Vanuit jouw heldere visie op deze markt en klanten ontwikkel jij de strategische plannen en aanpak voor acquisitie, behoud en doorontwikkeling.

 • Je vertaalt klantbehoeften en externe ontwikkelingen naadloos door naar proposities, (digitale) concepten en campagnes en geeft deze verder vorm met de andere teams binnen Triodos Bank.

 • Vanuit een duidelijke strategische visie en gedrevenheid op het zakelijke klantsegment inspireer je jouw collega’s en geef jij mede input aan de overall Marketing en zakelijke strategie.

Het team

Als segmentmarketeer zakelijk leid je het zakelijke marketing team dat bestaat uit vijf collega’s. Binnen dit team heeft ieder zijn eigen expertise: digital marketing, data intelligence, marketing communicatie en content en zijn jullie van kop tot staart verantwoordelijk voor de zakelijke strategie en implementatie hiervan in de Nederlandse markt.

Dit ben jij

Je hebt een voorliefde voor business to business en je kunt goed schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Daarbij ben je in staat een zakelijke strategie te ontwikkelen en deze te realiseren in een multidisciplinair team op een agile werkwijze. Je bent de marketingprofessional die iedereen erbij vraagt als het gaat om creatief en klantgericht denken. Vanuit een heldere visie op duurzame ondernemers optimaliseer je klantervaringen en creëer je nieuwe proposities en concepten. Hierbij weet je een brug te slaan naar de zakelijke teams, door ze te inspireren en uit te dagen. Je bent een stevige persoonlijkheid en organisatiesensitief. Daarnaast heb je lef, een gezonde dosis overtuigingskracht en geef je tegengas als dat moet.

Verder beschik je over:

 • minimaal een relevante afgeronde opleiding op WO-niveau

 • ten minste vijf jaar werkervaring met het neerzetten en implementeren van een segment strategie binnen een B2B organisatie.

 • affiniteit met zakelijke (financiële) dienstverlening én de missie van Triodos Bank.

 • analytisch, resultaatgericht, hands-on en flexibel

 • een creatieve geest; nieuwsgierig en innovatief.

Company details

Volg je hart. Gebruik je hoofd.

Geld zet altijd iets in beweging. Bij Triodos Bank laten wij met ca. 1.700 collega’s geld werken voor een positieve maatschappelijke verandering. Vanuit die missie financieren wij al 40 jaar bedrijven, instellingen en projecten die een positieve verandering teweegbrengen op sociaal, ecologisch en cultureel gebied. Daartoe worden we in staat gesteld door spaarders en beleggers, die kiezen voor een eerlijke, duurzame en menswaardige samenleving. We investeren alleen in de reële economie en handelen niet in complexe financiële producten. Bovendien kennen we alle duurzame ondernemers die bij ons bankieren.

Mensen maken het verschil, dat weten wij bij Triodos Bank maar al te goed. Samen leveren we een actieve bijdrage aan een duurzame samenleving en dat begint natuurlijk bij onze medewerkers. Verschillende structurele reflectiemomenten en de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling zorgen er bijvoorbeeld voor dat we samen dat verschil kunnen maken. We houden elkaar scherp en werken allemaal vanuit de missie van de Triodos Bank.

Offer

LocatieOns prijswinnende duurzame kantoor is gevestigd in Driebergen-Zeist, Nederland op Landgoed Reehorst, op slechts 3 minuten lopen van het treinstation.

Wij biedenImpact op de maatschappij staat voorop, zowel voor ons als voor jou. Onze arbeidsvoorwaarden weerspiegelen deze visie. Dit houdt onder meer in:

 • een salaris passend bij de functie, ons beloningsbeleid en jouw capaciteiten.
 • een aantrekkelijke pensioenregeling.
 • als je met het OV reist voor woon-werkverkeer, kan je de mobiliteitskaart ook voor privéreizen gebruiken.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken.
 • vergoeding van een fiets van de zaak tot een maximum van € 1.500.
 • 30 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek, plus de mogelijkheid om 2 weken extra vakantiedagen te kopen.
 • mogelijkheid om vrijwilligersverlof op te nemen.
 • mogelijkheden voor opleidingen en scholing.
 • de optie om deel te nemen aan onze collectieve zorgverzekering.
 • een thuiswerkvergoeding per thuiswerkdag.
 • een vergoeding voor de aanschaf van kwalificerende arbovoorzieningen van € 750 euro per 5 jaar.

Interesse?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Maud Pinckers, hoofd marketing via e-mail maud.pinckers@triodos.nl

Kom jij ons versterken? Reageer dan voor 1 juli 2022 door je cv en motivatie te sturen via de groene button solliciteer nu t.a.v. Maud Pinckers, hoofd marketing. Op 7 juli vindt de eerste ronde gesprekken plaats, en tussen 11 en 15 juli de tweede ronde gesprekken. We nemen alleen reacties via onze website in behandeling.

Bij voldoende goede kandidaten behouden we ons het recht voor de vacature eerder te sluiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Location

Triodos Bank Nederland

Publication Date

06 October 2022

Interested in this position?

Apply here