Customer Due Diligence Analist – Zakelijk

Triodos Bank Nederland

Het aandachtgebied Klantintegriteit, en als onderdeel daarvan CDD, is sterk in ontwikkeling. Transparantie is een van de kernwaarden van Triodos Bank, hierbij hoort dat we onze klant goed willen kennen en bedienen. De integriteit van onszelf en van onze klant is immers cruciaal om invulling te kunnen geven aan onze missie. Op basis van de kernwaarde Transparantie en de geldende internationale- en nationale regelgeving, onderzoeken we als Triodos Bank wie onze klanten zijn om te beoordelen of deze een mogelijk integriteitsrisico vormen voor de bank.

Voor het CDD Team Retail waarin we onderzoek doen naar zakelijke en particuliere klanten van Triodos Bank Nederland zijn we op zoek naar een ervaren

Customer Due Diligence Analist – Zakelijk (36 - 40 uur) Gedreven onderzoeker met passie voor duurzaamheid

Profile

Kom in actie

In jouw rol als analist ben je verantwoordelijk voor CDD-onderzoeken op zowel bestaande als potentiële nieuwe klanten. Het CDD-onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen. Je kijkt bijvoorbeeld naar de bedrijfsstructuur van een zakelijke klant om vast te stellen wie de uiteindelijke belanghebbende in de ondernemingen zijn, de activiteiten van de klant en de hieraan verbonden risico’s en de geldstromen over de rekening. Tijdens deze werkzaamheden kan het voorkomen dat je de klant moet benaderen voor informatie, zowel telefonisch als schriftelijk. Aan het eind van het onderzoek breng je een advies uit met betrekking tot de integriteit van de klant.

Het team

Dit team en deze rol zijn cruciaal voor het verstevigen van de klantintegriteit van onze Nederlandse organisatie en een belangrijk strategisch speerpunt. Op dit moment bestaat het team uit ongeveer 30 analisten, met junior, medior en senior kennis. Het is een dynamisch team waar volop ruimte is voor nieuwe ideeën. Het team is onderverdeeld in sub-teams van 6-8 analisten die zich richten op de verschillende werkstromen. Je rapporteert aan de teammanager CDD.

Dit ben jij

Je voelt je verbonden met de missie en kernwaarden van Triodos Bank. Je bent analytisch sterk, werkt nauwkeurig en hebt een flinke executiekracht. En je staat stevig in je schoenen en durft een oordeel te vormen en onderbouwen.

Verder beschik je over

 • minimaal HBO werk- en denkniveau; bij voorkeur een juridische, financiële of criminologie achtergrond.
 • minimaal 0-2 jaar aantoonbare ervaring met betrekking tot KYC, CDD en AML onderzoeken;
 • goede communicatie- en presentatievaardigheden; je communiceert prettig met gesprekspartners met diverse achtergronden.
 • goede kennis van de Engelse en Nederlandse taal, zowel in woord als schrift.
 • kennis van klantprocessen, distributiekanalen en bankproducten.

Company details

Volg je hart. Gebruik je hoofd.

Geld zet altijd iets in beweging. Bij Triodos Bank laten wij met ca. 1.700 collega’s geld werken voor een positieve maatschappelijke verandering. Vanuit die missie financieren wij al 40 jaar bedrijven, instellingen en projecten die een positieve verandering teweegbrengen op sociaal, ecologisch en cultureel gebied. Daartoe worden we in staat gesteld door spaarders en beleggers, die kiezen voor een eerlijke, duurzame en menswaardige samenleving. We investeren alleen in de reële economie en handelen niet in complexe financiële producten. Bovendien kennen we alle duurzame ondernemers die bij ons bankieren.

Mensen maken het verschil, dat weten wij bij Triodos Bank maar al te goed. Samen leveren we een actieve bijdrage aan een duurzame samenleving en dat begint natuurlijk bij onze medewerkers. Verschillende structurele reflectiemomenten en de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling zorgen er bijvoorbeeld voor dat we samen dat verschil kunnen maken. We houden elkaar scherp en werken allemaal vanuit de missie van de Triodos Bank.

Ons kantoor bevindt zich in Driebergen-Rijsenburg; een moderne en groene werkplek. Reis je duurzaam en kom je met het openbaar vervoer naar je werk? Vanuit onze bedrijfsfilosofie vergoeden we reizen met het openbaar vervoer volledig.

Offer

Jij gaat voor impact

Impact op de maatschappij is onze eerste prioriteit. Die van ons als bank én die van jou als medewerker. Dat Triodos daarbovenop ook nog eens een goed en rechtvaardig arbeidsvoorwaardenpakket garandeert, is mooi meegenomen. Denk hierbij aan:

 • een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt.
 • 100% ov-vergoeding van de reiskosten die je maakt voor woon-werkverkeer.
 • een interessante fietsregeling.
 • 29 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek, plus de mogelijkheid om 2 weken extra vakantiedagen te kopen.
 • een aantrekkelijke pensioenregeling.
 • mogelijkheden voor opleidingen en scholing.
 • de optie om te gaan voor onze collectieve zorgverzekering.

Interesse?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Joost van Lieshoud (Teammanager CDD) via e-mail Joost.vanLieshoud@triodos.nl of telefoonnummer: +31 30 694 8423

Solliciteer

Kom jij ons versterken? Reageer dan voor 6 december 2021 door je cv en motivatie te sturen via de groene button solliciteer nu t.a.v. Joost van Lieshoud, Teammanager CDD. We nemen alleen reacties via onze website in behandeling.

Bij voldoende goede kandidaten behouden we ons het recht voor de vacature eerder te sluiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Location

Triodos Bank Nederland

Publication Date

20 October 2021

Interested in this position?

Apply here