Medewerker Krediet Expertise Team

Triodos Bank Nederland

Medewerker Krediet Expertise Team (32-40 uur per week)

“Zakelijke Kredietverlening met oog voor mens en proces”

Als medewerker van het Krediet Expertise Team ben je samen met circa 16 collega’s verantwoordelijk voor de operationele taken van de afdeling Zakelijke Relaties. We zijn een zelfstandig opererend team, waarbij in de uitvoering van onze werkzaamheden pro-actief de verbinding met de klant en relatiemanager wordt gezocht.

Voor het team geldt dat verbeteren van de interne operatie van de afdeling van cruciaal belang is. Klanttevredenheid en in control zijn, procesoptimalisatie en kwaliteitsverbetering zijn dé thema’s voor de komende jaren.

Profile

Kom in actie

Je bent verantwoordelijk voor de eenduidige, efficiënte en effectieve afhandeling van klantverzoeken (zowel intern vanuit de sectorteams als extern rechtstreeks vanuit de klant) en pro-actieve beheeractiviteiten voor de afdeling Zakelijke Relaties, zodat we de klant snel en optimaal bedienen. Voorbeelden van taken die hieronder kunnen vallen zijn onder meer:

 • Opstellen van kredietovereenkomsten en bijbehorende aktes;
 • Controleren, beoordelen en aanvullen van een kredietdossier alvorens over te gaan tot uitkering van de leningen;
 • Opstellen en verwerken van renteherzieningen;
 • Verwerking van vervroegde aflossingen inclusief het opstellen van boeterenteberekeningen (in overleg met Finance)
 • Het signaleren van mogelijke verbeteringen in processen en procedures, meewerken in projecten en actief bijdragen aan een goede implementatie van procesverbeteringen.

Het team

Het Krediet Expertise Team is verantwoordelijk voor de eenduidige, efficiënte en effectieve afhandeling van verzoeken van zakelijke kredietrelaties en/of hun relatiemanager, naast het proactief uitvoeren van beheeractiviteiten. Naast de operationele werkzaamheden is de belangrijkste focus van het team het werken aan continue procesverbetering, waardoor de klant snel en optimaal wordt bediend en de afdeling Zakelijke Relaties efficiënt en effectief kan werken en ‘in control’ blijft in een snel veranderde omgeving. Dit team bestaat uit zo’n 16 collega’s en is de spil van de afdeling Zakelijke Relaties. We zijn verantwoordelijk voor de operationele handelingen in het kredietverleningsproces, waarbij verbinding met de sectorteams wordt gezocht.

Dit ben jij:

 • Je wilt jezelf inzetten voor de kernwaarden en de missie van Triodos Bank;
 • Je wilt jezelf en je omgeving continu ontwikkelen;
 • Je houdt ervan om te werken in een klantgerichte omgeving die zich steeds sneller ontwikkelt en complexer wordt;
 • Je bent gericht op kwaliteit, komt je afspraken na en je bent accuraat;
 • Je bent flexibel ingesteld en in staat om onder tijdsdruk te presteren;
 • Je hebt hoge kwaliteitstandaarden en bent sterk oplossingsgericht.

Verder beschik je over:

 • Minimaal 3 jaar ervaring in de zakelijke kredietverlening binnen de bancaire sector;
 • HBO / WO werk- en denkniveau;
 • Ervaring in het continu verbeteren van dienstverlening en processen met een focus op implementatie (middels onder andere de Lean methodologie) is een pre.

Company details

Volg je hart. Gebruik je hoofd.

Geld zet altijd iets in beweging. Bij Triodos Bank laten wij met ca. 1.700 collega’s geld werken voor een positieve maatschappelijke verandering. Vanuit die missie financieren wij al 40 jaar bedrijven, instellingen en projecten die een positieve verandering teweegbrengen op sociaal, ecologisch en cultureel gebied. Daartoe worden we in staat gesteld door spaarders en beleggers, die kiezen voor een eerlijke, duurzame en menswaardige samenleving. We investeren alleen in de reële economie en handelen niet in complexe financiële producten. Bovendien kennen we alle duurzame ondernemers die bij ons bankieren.

Mensen maken het verschil, dat weten wij bij Triodos Bank maar al te goed. Samen leveren we een actieve bijdrage aan een duurzame samenleving en dat begint natuurlijk bij onze medewerkers. Verschillende structurele reflectiemomenten en de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling zorgen er bijvoorbeeld voor dat we samen dat verschil kunnen maken. We houden elkaar scherp en werken allemaal vanuit de missie van de Triodos Bank.

Ons kantoor bevindt zich in Driebergen-Rijsenburg; een moderne en groene werkplek. Reis je duurzaam en kom je met het openbaar vervoer naar je werk? Vanuit onze bedrijfsfilosofie vergoeden we reizen met het openbaar vervoer volledig.

Offer

Jij gaat voor impact

Impact op de maatschappij is onze eerste prioriteit. Die van ons als bank én die van jou als medewerker. Dat Triodos daarbovenop ook nog eens een goed en rechtvaardig arbeidsvoorwaardenpakket garandeert, is mooi meegenomen. Denk hierbij aan:

 • een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt.
 • 100% ov-vergoeding van de reiskosten die je maakt voor woon-werkverkeer.
 • een interessante fietsregeling.
 • 29 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek, plus de mogelijkheid om 2 weken extra vakantiedagen te kopen.
 • een aantrekkelijke pensioenregeling.
 • mogelijkheden voor opleidingen en scholing.
 • de optie om te gaan voor onze collectieve zorgverzekering.

Interesse?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Fanni Bastiaans (teamleider KET) of Jacco van de Scheur (teammanager KET) via telefoonnummers (resp.) 06-55 72 01 02 / 06-36 17 51 85.

Kom jij ons versterken? Reageer dan voor 5 december 2021 door je cv en motivatie te sturen via de groene button solliciteer nu.

Location

Triodos Bank Nederland

Publication Date

19 November 2021

Interested in this position?

Apply here