UX Designer

Zeist | Head Office

Wil jij werken aan de beste online gebruikerservaring voor onze klanten? Voor ons team Online binnen de afdeling Software Solutions zijn wij op zoek naar een

UX Designer(32 - 40 uur)

Vertaal het verhaal van Triodos Bank naar een ultieme gebruikservaring

die zich goed kan verplaatsen in onze gebruikers, die weet wat nodig is om het verhaal van Triodos Bank over te brengen en die goed kan schakelen met de (internationale) business stakeholders. Het gaat hierbij om een contract voor één jaar.

Kom in actie

 • Je laat klanten gemakkelijk de bankieren app en het vernieuwde internet bankieren gebruiken.
 • Je vertaalt de Triodos missie naar gebruiksvriendelijke user interfaces die de development teams kunnen implementeren.
 • Je past het bestaande designsysteem toe en draagt actief bij aan de uitbreiding hiervan.
 • Je test je ontwerpen door middel van prototyping en gebruikersonderzoek.
 • Je kunt je ontwerpen goed onderbouwen in afstemming met de (internationale) business.

Profile

Het team

De afdeling Software Solutions bestaat uit 22 scrumteams. De bankieren app en het vernieuwde internet bankieren maken we niet als een eiland: we werken intensief samen met de business unit die dagelijks werkt met Triodos klanten. Jij gaat dagelijks werken met onze drie andere UX Designers, de marketingafdeling die het totaalconcept bewaakt, en de scrumteams die jouw design en UX gaan vertalen naar werkende applicaties.

Dit ben jij

Je bent initiatiefrijk en je maakt weloverwogen keuzes. Je bent creatief en jouw manier van werken is gebaseerd op wederzijds respect. Je streeft ernaar continu verbeteringen aan te brengen, zowel in het design als in het proces, binnen je eigen team en de afdeling in het geheel. Dit doe je met aandacht voor een optimale gebruikerservaring, maar je kiest ook voor praktische oplossingen indien dat nodig is. Je discussieert over de beste oplossing met de marketing en business afdeling(en) en toetst je aannames door middel van gebruikersonderzoek.

Verder beschik je over tenminste:

 • Duidelijke affiniteit met onze missie.
 • Bachelor werk en denkniveau, bij voorkeur UX gerelateerd.
 • 2 á 3 jaar ervaring in een soortgelijke omgeving.
 • Een portfolio waaruit jouw kracht blijkt.
 • Ervaring met web en app ontwikkeling.
 • Ervaring met Sketch, Frontify, Invision, Jira, of soortgelijke tools.

Company details

Volg je hart. Gebruik je hoofd.

Geld zet altijd iets in beweging. Bij Triodos Bank laten wij met ca. 1.500 collega’s geld werken voor een positieve maatschappelijke verandering. Vanuit die missie financieren wij al 40 jaar bedrijven, instellingen en projecten die een positieve verandering teweegbrengen op sociaal, ecologisch en cultureel gebied. Daartoe worden we in staat gesteld door spaarders en beleggers, die kiezen voor een eerlijke, duurzame en menswaardige samenleving. We investeren alleen in de reële economie en handelen niet in complexe financiële producten. Bovendien kennen we alle duurzame ondernemers die bij ons bankieren.

Mensen maken het verschil, dat weten wij bij Triodos Bank maar al te goed. Samen leveren we een actieve bijdrage aan een duurzame samenleving en dat begint natuurlijk bij onze medewerkers. Verschillende structurele reflectiemomenten en de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling zorgen er bijvoorbeeld voor dat we samen dat verschil kunnen maken. We houden elkaar scherp en werken allemaal vanuit de missie van de Triodos Bank.

Ons hoofdkantoor bevindt zich in Zeist; een moderne en groene werkplek. Reis je duurzaam en kom je met het openbaar vervoer naar je werk? Vanuit onze bedrijfsfilosofie vergoeden we reizen met het openbaar vervoer volledig.

Offer

Jij gaat voor impact

Impact op de maatschappij is onze eerste prioriteit. Die van ons als bank én die van jou als UX Designer. Dat Triodos daarbovenop ook nog eens een goed en rechtvaardig arbeidsvoorwaardenpakket garandeert, is mooi meegenomen. Denk hierbij aan:

 • een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt.
 • 100% ov-vergoeding van de reiskosten die je maakt voor woon-werkverkeer.
 • een interessante fietsregeling.
 • 29 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek, plus de mogelijkheid om 2 weken extra vakantiedagen te kopen.
 • een aantrekkelijke pensioenregeling.
 • mogelijkheden voor opleidingen en scholing.
 • de optie om te gaan voor onze collectieve zorgverzekering.

Interesse?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Stefanie de Niet (Teamleider / Scrummaster) via e-mail stefanie.deniet@triodos.com of telefoonnummer 030-6947865.

Kom jij ons versterken? Reageer dan door je cv en motivatie te sturen via de groene button ‘solliciteer nu’ t.a.v. Coen de Winter, Recruiter. We nemen alleen reacties via onze website in behandeling.

Bij voldoende goede kandidaten behouden we ons het recht voor de vacature eerder te sluiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Location

Zeist | Head Office

Publication Date

03 February 2021

Interested in this position?

Apply here