Testengineer met coördinerende taken

Zeist | Head Office

Een veilige bankomgeving en Triodos-app aanbieden, begint bij het zorgvuldig testen van functionaliteiten. Als coördinerend testengineer zorg jij dat de kwaliteit op alle vlakken wordt gewaarborgd.

Iedere wijziging die onze developers doorvoeren in de app of bankomgeving van Triodos brengt risico’s met zich mee. Daar ben jij je als testengineer van bewust. Elke twee weken lanceren we een nieuwe versie van onze app, dus testen we in hoog tempo, op hoog niveau. Alles voor een goede beschikbaarheid en veiligheid van onze dienstverlening. We werken in verschillende teams aan onze online omgevingen, waardoor de coördinerende taken noodzakelijk zijn om de kwaliteit op peil te houden. Jij zorgt voor verbinding tussen de teams en helpt mee in de uitvoering van verschillende testen. We voeren ook altijd handmatige regressietesten uit om zelf te ervaren waar onze klanten tegenaan lopen.

Kom in actie

 • coördineer alle testactiviteiten en adviseer directe collega’s en collega’s uit de business.
 • schrijf automatische regressietest en voer eigenhandig de regressietest van de totale applicatie uit.
 • definieer requirements en maak testplannen.
 • blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het vak door congressen bij te wonen of naar meet-ups te gaan.
 • pak je rol in de totstandkoming van de gloednieuwe online bankomgeving die in 2020 live gaat.

Profile

Dit ben jij

Jij voelt je verantwoordelijk voor een goed functionerende applicatie en online bankomgeving. Daarom zie je het als een uitdaging om teams te blijven motiveren om de kwaliteit voortdurend te verbeteren. Je kijkt goed naar de middelen die je ter beschikking hebt en wat je nodig hebt om het gewenste serviceniveau te kunnen garanderen. Bovendien ben je degenen die verbeteringen herkent en verbetervoorstellen maakt voor de teststraat. Het testen bij Triodos is een gezamenlijke effort, al zorg jij dat alles van begin tot eind kwalitatief goed wordt uitgevoerd. Dat vraagt om creativiteit en een sterk analyserend vermogen om ook in de laatste fase de kwaliteit te borgen.

Verder beschik je over:

 • minimaal hbo-werk- en -denkniveau.
 • minstens 3 jaar ervaring met het testen van apps. Dat kan als (software) tester, testengineer of in een aanverwante functie waarin je je bezighield met testen.
 • ervaring met geautomatiseerde testen.
 • kennis van specifieke tooling, zoals Sauce Labs, Appium en Applitools of soortgelijke tooling.
 • kennis van Java en typescript is een pre.

Company details

Volg je hart. Gebruik je hoofd.

Geld zet altijd iets in beweging. Bij Triodos Bank laten wij met ca. 1.500 collega’s geld werken voor een positieve maatschappelijke verandering. Vanuit die missie financieren wij al 40 jaar bedrijven, instellingen en projecten die een positieve verandering teweegbrengen op sociaal, ecologisch en cultureel gebied. Daartoe worden we in staat gesteld door spaarders en beleggers, die kiezen voor een eerlijke, duurzame en menswaardige samenleving. We investeren alleen in de reële economie en handelen niet in complexe financiële producten. Bovendien kennen we alle duurzame ondernemers die bij ons bankieren.

Mensen maken het verschil, dat weten wij bij Triodos Bank maar al te goed. Samen leveren we een actieve bijdrage aan een duurzame samenleving en dat begint natuurlijk bij onze medewerkers. Verschillende structurele reflectiemomenten en de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling zorgen er bijvoorbeeld voor dat we samen dat verschil kunnen maken. We houden elkaar scherp en werken allemaal vanuit de missie van de Triodos Bank. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Zeist; een moderne en groene werkplek. Reis je duurzaam en kom je met het openbaar vervoer naar je werk? Vanuit onze bedrijfsfilosofie vergoeden we reizen met het openbaar vervoer volledig.

Het team

Juist omdat we bij Triodos Bank steeds meer aspecten van test-driven development toepassen, is deze functie van coördinerend testengineer extra interessant. Jij houdt je voornamelijk bezig met de teams binnen het domein Onboarding & Services. Hier wordt hard gewerkt om het mogelijk te maken dat gebruikers via onze app klant kunnen worden. Je werkt met developers samen die zelf tests ontwerpen, voordat ze beginnen met het schrijven van de code.

Offer

Jij gaat voor impact

Impact op de maatschappij is onze eerste prioriteit. Die van ons als bank én die van jou als functie. Dat Triodos daarbovenop ook nog eens een goed en rechtvaardig arbeidsvoorwaardenpakket garandeert, is mooi meegenomen. Denk hierbij aan:

 • een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt.
 • een aantrekkelijke pensioenregeling.
 • 29 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek, plus de mogelijkheid om 2 weken extra vakantiedagen te kopen.
 • mogelijkheden voor opleidingen en scholing.
 • 100% ov-vergoeding van de reiskosten die je maakt voor woon-werkverkeer.
 • een interessante fietsregeling.
 • de optie om te gaan voor onze collectieve zorgverzekering.

Interesse?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Stefanie de Niet, teamlead Software Solutions via telefoonnummer: 030 – 694 78 65.

Kom jij ons versterken? Reageer dan voor 30 april 2020 door je cv en motivatie te sturen via de groene button ‘solliciteer nu’ t.a.v. Stefanie de Niet.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor deze functie zoeken wij kandidaten met een geldige werkvergunning voor Nederland.

Location

Zeist | Head Office

Publication Date

06 July 2020

Interested in this position?

Apply here