Musicians without Borders - Palestina

Westelijke Jordaanoever, Palestinawww.musicianswithoutborders.org/nl/projecten/palestine/activiteiten/
Co Financing Business UnitTriodos Foundation Netherlands
SectorDevelopment Cooperation

This project is from another branch. Therefore it's only available in Dutch.

In Palestina brengt Musicians without Borders een uniek programma van muziek en geweldloosheid voor duizenden kinderen en jongeren door de hele Westerlijke Jordaanoever. MwB werkt samen met de Palestijnse geweldloosheidsorganisatie Holy Land Trust, om de meest kwetsbare kinderen en jongeren te bereiken. De internationale en lokale trainers hebben samen een trainingsprogramma tot muziekworkshopleider ontwikkeld voor maatschappelijk werkers en leraren die met kinderen en jongeren werken.


Het programma bestaat uit verschillende aspecten: van community music tot geweldloosheidsprincipes. Met de opgedane ervaring geven de nieuwe workshopleiders muziekactiviteiten in de hele Westelijke Jordaanoever. Ze bereiken duizenden kinderen in vluchtelingenkampen, kleuterscholen, scholen, ziekenhuizen en weeshuizen. Met zang, dans, bodypercussie en muziekspelletjes leren de kinderen op een veilige manier hun gedachten en emoties te uiten.


Verder werkt het projectteam met jonge rappers van de vluchtelingenkampen, met percussiegroepen die geweldloze acties begeleiden, en met dove jongeren, die juist door muziek hun stem laten horen.


De bijdrage van Triodos Foundation helpt MwB om dit werk in 2014 voort te zetten.